Articole Cum cumpar Comanda Contact
   Carti:
  Plante de apartament
  Plante de gradina
  Legumicultura
  Pomicultura
  Viticultura
  Daunatori, Ameliorare sol
  Apicultura
  Pasari
  Animale de curte
  Animale de companie
  Pesti
  Agricultura
  Silvicultura
  De facut in casa
  Medicina
  Diverse

 

Lista articole
Crassula
Mihaela Tofan

       Apartine de familia Crassulacee.
       Crassula argentea este originala din Africa de Sud. Traieste in zone aride,dar se adapteaza perfect in medii variate. Este planta suculenta-acumuleaza apa prin frunze si tulpini carnoase. Are tulpini groase, late de pana la 7 cm in partea inferioara. Are ramificatii numeroase, acoperite cu frunze ovale verde-inchis, cu margini rosietice. Plantata in ghiveci, ajunge la 1m inaltime. Florile apar iarna sau primavara si sunt albe sau roz.
       Cultivare : Se replanteaza primavara, numai daca radacinile au ocupat complet ghiveciul. In caz contrar,se improspateaza doar stratul superior. Compostul folosit trebuie sa fie un amestec format din doua parti pamant si una nisip, cu rol in drenaj. In florarii se gaseste pamant special pentru cactusi si plante suculente.
In aprilie-mai se tund ramurile crescute dezordonat.Suprafata taiata se acopera cu praf de
carbune medicinal, pentru cicatrizare.
      Udare si amplasare : Se expune in locuri luminoase, dar nu in plin soare temperatura ideala este 21-27 grade Celsius. Nu se pulverizeaza pe frunze dar i se poate face dus din cand in cand, pentru indepartarea prafului (cand se face dus acopera pamantul cu un celofan). Vara se uda abundent, doar cand compostul e uscat.
       Udarea se reduce treptat incepand din septembrie, pentru a fi sistata la jumatatea lunii noiembrie, cand planta va fi trecuta la iernat. Pana la inceputul lunii martie nu se mai uda deloc sau, cel mult, o lingurita de apa pe luna,in cazul in care nu ierneaza la temperatura optima,respectiv 10-13 grade Celsius. Udarea se reia treptat.
       Se pune ingrasamant ( pentru cactusi si plante suculente) din aprilie si pana in septembrie, conform dozajului scris pe eticheta. Dupa schimbarea ghiveciului, nu este nevoie de ingrasamant cel putin 1 luna.
      Inmultire : Prin butasi de tulpini lungi de 10-15 cm, cu 2-3 perechi de frunze, in lunile mai si iulie. Lasati sa se usuce suprafata taiata si plantati-l intr-un amestec de nisip si turba. Mentineti pamantul usor umed, la 21 grade Celsius.
       Inmultirea se poate face si prin insamantare, in martie sau octombrie, intr-o tava plina cu compost nisipos. Semintele se acopera cu un strat subtire de compost. Se mentine substratul usor umed, la 15-21 grade Celsius. Plantutele se transvazeaza in ghivece cand au crescut suficient pentru a fi manipulate.
       Atentie ! Udarea excesiva produce putrezirea tulpinilor si frunzelor. Este util sa lasati compostul sa se usuce intre doua udari succesive. Curentii de aer rece produc vestejirea si caderea frunzelor.

 

 

 

Arcticole
Plante decorative prin frunze
Bromelii
Chlorophytum
Colocasia
Dracaena
Yucca
Aechmea
Ferigi
Bonsai
Agave
Crassula
Crassula 2
Plante decorative prin flori
Anthurium
Bougainvillea
Fuchsia
Gloxinia
Orhidee
Saintpaulia
Spathiphyllum
Passiflora
Nerium
Strelitzia
Palmieri
Cycas revoluta
Rhapis
Fructe exotice
Citrice
Coffea
 
site realizat de Daniel Zimbreanu