Cum cumpar Comanda Contact

 

Trachycarpus fortunei




Denumire stiintifica: Trachycarpus fortunei

Denumire populara in engleza: Windmill Palm, Chusan Palm

Taxonomie: Familia Palmae > Subfamilia Coryphoideae > Tribul Corypheae > Subtribul Thrinacinae > Genul Trachycarpus

Tipul plantei: Arbore

Locul de origine: China

Inaltimea in natura: 15m inaltime

Frunza: Penata

Temperatura minima: -11 grade Celsius ( foarte posibil sa reziste si la temperature mai scazute in Bulgaria exista cateva exemplare care au rezistat la -27 grade Celsius)

Lumina necesara: Ii place sa stea la soare dar se adapteaza usor la semiumbra

Sol: Prefera un pamant care sa se dreneze usor

Udare: se uda regulat

Umiditate atmosferica:

Fertilizare:

Ritm de crestere: mediu

Cultivare: usoara

Metoda de inmultire: prin seminte,

Germinare: Am o problema am gasit mai multe metode si sincer nu as sti pe care sa o recomand. Anul trecut am pus semintele in apa timp de 3 zile schimband apa in fiecare zi. Au stat pe balcon la o temperature in jur de 28 de grade Celsius. Dupa 3 zile o parte le-am semanat in pastille de turba iar altele in pungi Ziplock in care am pus turba. Le-am tinut pe o terasa inchisa unde efectul de sera facea ca temperature sa fie in timpul zilei 34 – 36 grade ( cu aer conditionat pornit ?, fara aer conditionat a ajuns la 41 de grade) iar noaptea intre 26 si 30 de grade. Nu mi-au incoltit multe seminte ( cam 25%) prima rasarind totusi dupa 61 zile.

Acum am studiat mai mult si cu toate ca nu sunt inca foarte lamurit am descoperit una din greselile facute si anume temperature. Toate informatiile pe care le-am citit spun ca T. foprtunei germineaza la o temperature mai scazuta decat alti palmieri undeva intre 18 si 25 grade Celsius ( probabil ca 20 grade ar fi ok)

O metoda prezentata pe forumul site-ului www.egradini.ro spune ca ar trebui tinute semintele in apa in frigider pentru 10 zile schimbandu-se apa odata la 2 zile apoi se seamana la o temperature intre 15 si 25 grade.

Voi incerca si aceasta metoda aceasta metoda si va tin la current.

Boli si daunatori:



 
 
site realizat de Daniel Zimbreanu