Butia capitata "odorata"
|
Denumire stiintifica: Butia capitata
Denumire populara in engleza: Pindo Palm, Jelly Palm
Taxonomie: Familia Palmae > Subfamilia Arecoideae > Tribul Cocoeae > Subtribul Butiinae > Genul Butia
Tipul plantei: Arbore
Locul de origine: Sudul Braziliei, Uruguai, Argentina
Inaltimea in natura: 3 - 7m inaltime si 3 – 4m in diametru ( coroana)
Frunza: Penata cu 80 – 100 de foliole. Frunzele pot atinge 2,5 – 3m.
Temperatura minima: -10 grade Celsius
Lumina necesara: Ii place sa stea in plin soare dar suporta si umbra
Sol:
Udare: moderat
Umiditate atmosferica:
Fertilizare:
Ritm de crestere: mediu
Cultivare: usoara
Metoda de inmultire: prin seminte
Germinare: nu foarte usoara. Din ce am citit poate dura intre 2 si 8 luni pana sa germineze, uneori chiar si mai mult. Inainte de a le semana semintele se pun in apa pentru 1 – 3 zile, schimbandu-se apa la fiecare 12 ore.
Ca mediu de germinare eu am folosit: pastille de turba, turba in pungi de tip Ziplock si turba pusa in tavite. Alte medii de germinare de care am auzit dar pe care nu le-am incercat: muschi (sphagnum moss – denumirea in engleza) si perlit
Temperatura optima de germinare: peste 30 grade Celsius.
Perioada de germinare: din ce am citit nimeni nu s-a laudat cu o perioada mai mica de 2 luni asa ca inarmativa cu rabdare, este un palmier care merita mai ales ca am inteles ca face fructe delicioase.
Am semanat in data de 2.06.2008 voi nota cand va germina prima samanta dupa cat timp a germinat.
Conditii de iernare:
Boli si daunatori:
|
|