Cum cumpar Comanda Contact

 

Sabal domingensis




Denumire stiintifica: Sabal domingensis

Denumire populara in engleza: Dominican Palm, Dominican Palmetto, Latanier, Cana

Taxonomie: Familia Palmae > Subfamilia Coryphoideae > Tribul Corypheae > Subtribul Sabalinae > Genul Sabal

Tipul plantei: Arbore

Locul de origine: Haiti, San Domingo, estul Cubei

Inaltimea in natura: 18m inaltime

Frunza: Costapalmata cu diametru de 1,2m

Temperatura minima: -7 grade Celsius

Lumina necesara: Ii place sa stea la soare

Sol: Prefera un sol care sa se dreneze bine

Udare: se uda regulat insa trebuie sa aiba un drenaj bun. Este mai rezistent la seceta decat la inec.

Umiditate atmosferica:

Fertilizare:

Ritm de crestere: mediu spre rapid

Cultivare: usoara

Metoda de inmultire: prin seminte,

Germinare: usoara, semintele se pun in apa pentru 1 – 3 zile, schimbandu-se apa in fiecare zi.. Ca mediu de germinare eu am folosit: pastille de turba, turba in pungi de tip Ziplock si turba pusa in tavite. Alte medii de germinare de care am auzit dar pe care nu le-am incercat: muschi (sphagnum moss – denumirea in engleza) si vermiculite

Temperatura optima de germinare: 29 – 35 grade Celsius.

Perioada de germinare: daca totul e ok ar trebui ca primele seminte sa germineze dupa 4 – 6 saptamani dar pot germina si dupa 2 - 4 luni sau mai mult asa ca nu aruncati pamantul in care sunt semintele daca nu au rasarit.

Anul trecut prima samnat mi-a germinat dupa 40 zile.

Boli si daunatori:




 
 
site realizat de Daniel Zimbreanu